Flertal holdt fast i kristent livssyn

Forslaget om at fjerne kristendommen fra Venstres partiprogram faldt.Partitoppen i Venstre havde lagt op til at fjerne udtalelsen om, at det kristne livssyn er grundlag for det danske samfund. Men Landsmødet valgte at fastholde og formulerede sig blødere.

Der var diskussion og tætte afstemninger, da Venstre skulle afgøre om kristendommen stadigt skulle optræde som grundlag for det danske samfund. Man fastholdt med en blødere formuerling.

En række fremtrædende politikere i partiet, med Venstres næstformand, indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen, stod bag et udkast til et nyt principprogram for Venstre.
Anders Fogh Rasmussen var næstformand, og stod bag det nuværende partiprogram fra 1995, hvor der står at ”fællesskabet i det danske samfund bygger på det kristne livssyn med respekt for andres tro og holdninger”. Den formulering ønskede man at fjerne.

Tæt afstemning

Afstemningen om principprogrammet på Venstres Landsmøde forleden viste en deling i partiet. 301 stemte for en anden formulering, og 325 (deriblandt stats- og kirkeministeren) stemte for en ændre, men blødere formulering, hvor det kristne livssyn fortsat optræder.
– Det er ulækkert ud over alle grænser at henvise til det kristne menneskesyn i et partiprogram, sagde Birthe Rønn Hornbech, der også er formand for Folketingets kirkeudvalg.
– Det er en klar sammenblanding af religion og politik, som overhovedet ikke hører hjemme i Danmarks liberale parti, udtalte hun før landsmødet til Kristeligt Dagblad.