Gud er in i Hollywood

En række Emmy- og Grammy vindere har søsat projektet ”The Bible Experience” med det formål at indspille Det Gamle og Det Nye Testamente med sorte stjerner.

Samuel L. Jackson lægger stemme til Gud i ” The Bible Experience”

Resultatet er en 70 timer lang optagelse med blandt andre Denzel Washington, Samuel L. Jackson, Forest Whittaker og rapstjernerne Faith Evans og Heavy D.
Ifølge en af initiativtagerne bag projektet er formålet at fortælle den nye ”mp-3 generation” af afro-amerikanere, hvad den kristne tro har betydet for dem og deres generation:
– I vores kultur har Bibelen været mere end blot Guds ord. Den har været vores håb og hjulpet os igennem slaveriet og i kampen for borgerrettigheder.
Det er blevet vores mission at sikre os, at den også vil være relevant for den kommende generation, siger den Grammy-vindende musikproducer Louis ”Buster” Brown.

Kaldet til arbejdet

Billedet af Hollywood som anti-religiøst og gudsforladt viser sig ikke at holde helt stik. Et projekt som ”The Bible Experience”, hvor en stor del af byens største sorte stjerner med deres deltagelse udtrykker deres personlige tro, viser, at den mere traditionelle religiøsitet er til stede i Hollywood.
Initiativtagerne bag ”The Bible Experience” havde ikke nogen grund til at frygte, om stjernerne nu ville stille op. Tidligere er det ikke blevet opfattet som værende ”star-quality” og godt for ens image at ”skilte med” sin religiøsitet.
Men det har skiftet, for det viste sig, at stjernerne uden videre sagde ”ja tak”. Faktisk deltog de fleste for, hvad der svarer til et måltid mad for fire nede fra den lokale kineserrestaurant.
– Der var i sandhed tale om et kærlighedsarbejde, siger Robi Reed, caster på projektet.
Flere udtrykte, at de havde gået og ventet på muligheden for at deltage i et projekt som ”The Bible Experience”, hvor de kunne forene deres personlige tro med deres kreative talent.
– Jeg ventede blot på muligheden for at låne mit talent og min stemme til et projekt som ”The Bible Experience”, sagde Angela Bassett og tilføjede, at projektet skulle ses som hendes måde at sige ”tak for alt” på.
Alt i alt lader det til, at Gud i fremtiden vil optræde i rampelyset sammen med Hollywoods gamle sællerter som sex, penge og magt.