Ny bog går tæt på rock-ikonet Bono

U2’s forsanger overrasker i ny samtalebog og modsætter sig enhver rockstjerne-kliché.Som forsanger i U2 har Bono solgt over 130 millioner album, vundet 14 Grammy’er og spillet masser af udsolgte verdensturnéer.
Ved siden af sin karriere som musiker har han som politisk lobbyist været med til at sætte fokus på Afrikas enorme gæld, aids og andre kritiske globale spørgsmål.
Bono har spillet med de samme musikere i snart tre årtier og har været gift med sin ungdomskæreste siden 1982. På trods af eget udsagn om ikke at kunne leve op til sine forbilleder (Gandhi, Moder Teresa m.fl.) synes hans liv at modsætte sig de fleste rockstjerne-klicheér.

Medmenneskelighed kontra mediefokus

Gennem den franske musikjournalist Michka Assayas følger vi Bono i en 2-årig periode. Her møder vi Bono i alle afskygninger – også dem, han ikke selv bryder sig om. Michka Assayas ”går i ringen” med Bono og giver som kritisk journalist Bono et særdeles værdigt modspil – hvilket giver samtalerne bid og nerve.

Overraskende og rørende

Med en flydende, hverdags-sproglig spørgsmål-svar-form er bogen særdeles letlæselig og unægtelig svær at lægge fra sig igen. De forskellige emner præsenteres overordnet i hvert kapitel, og dialogerne kredser omkring Bonos forhold til sine band-medlemmer og ægteskabet med Alison gennem 24 år samt forholdet til hans egne musikalske forbilleder som f.eks. soul- og rocklegenden Prince. Men også mere omfattende emner inden for politik og religion såsom hans møde med Paven bliver taget op. Nogle læsere vil måske blive overraskede, når Bono på en helt enkel og næsten rørende facon giver en klar præsentation af det kristne budskab, og hvad det betyder for ham personligt.
Fans såvel som nytilkomne vil hver især finde emner, som berører dem. Denne bog er som ingen anden i rockhistorien.
”Bono, i samtale med Michka Assayas” udkom på Scandinavia d. 1. december 2006.
-løb