Tre kinesiske kristne henrettet

KINA – Tre kontroversielle kinesiske kirkeledere er blevet henrettet i hemmelighed, oplyser organisationen Ljus i Öster. Andre husmenighedsledere kalder det et overgreb.For cirka to uger siden blev tre kontroversielle kinesiske kirkeledere henrettet, rapporterer China Aid Association. Ingen af de pårørende blev i forvejen underrettet. Den 28. november kontaktede myndighederne Li Maoxings enke og bad hende hente sin henrettede mands jordiske rester. Samtidig med Li Maoxing henrettedes også Xu Shuangfu og Wang Jun.
Alle tre var ledere i The Three Grade Servant Church, en uregistreret menighedsbevægelse, som af den officielle, regeringsstyrede Tre-Selv-Kirke er blevet udpeget som en ”ond sekt”. Lederne blev udpeget som indblandet i mord på medlemmer i sekten The Eastern Lightening og var blevet dømt til døden. Deres forsvarsadvokater hævder imidlertid, at alt i sagen bygger på opdigtede anklager samt tilståelser under stærk tortur.
Efter at Tre-Selv-Kirken havde udpeget The Three Grade Servant Church som en ”ond sekt,” mødtes en gruppe ledere for andre uregistrerede kristne husmenighedsbevægelser med grundlæggeren Xu Shuangfu 2003. Efter deres samtale konstaterede de, at han stod for en relativt klassisk kristen tro. Flere husmenighedsledere i Kina er kommet med en udtalelse, hvor de påpeger at henrettelserne er sket i modstrid med lov og ret.
– mbc