Mission Øst fylder 15 år

ARMENIEN – Organisationen Mission Øst kan fejre sit 15-års jubilæum i denne måned. Generalsekretær Kim Hartzner fejrer jubilæet i missionsmarken i Armenien.

Kim Hartzner

Det er 15 år siden, at hjælpeorganisationen Mission Øst sendte sin første hjælp ud i verden. I dag har generalsekretæren sendt sig selv til Armenien, hvor Mission Øst har haft en afgørende betydning for handicappedes rettigheder med vedtagelsen af en ny lov, der sikrer udviklingshæmmede børn en uddannelse.
Da Missions Øst begyndte sit arbejde, var det medicin og hospitalsudstyr, der blev transporteret til Rusland. Siden har hjælpen bredt sig til flere lande, og i dag beskæftiger Mission Øst 20 udsendte medarbejdere og flere hundrede lokale medarbejdere i blandt andet Afghanistan, Armenien, Nepal og Tadsjikistan.
I løbet af de sidste 15 år har Mission Øst blandt andet spillet en ledende rolle i vedtagelsen af en armensk lov fra 2005, der giver handicappede og børn med indlæringsvanskeligheder samme ret til skolegang som andre børn i Armenien.
– mbc