DR-Kirken vokser

TV-gudstjenesterne udvider til mindst 48 søndage, og din menighed kan være med.DR har besluttet at fortsætte med DR-Kirken, og det betyder, at seerne også i 2007 vil kunne se tv-gudstjeneste på DR1 næsten hver søndag klokken 14. Nu kan man tilmelde sin menighed til at overvære en gudstjeneste.

Januar-måneds TV-præst er den aktive debatør Flemming Pless fra Christianskirken i København

DR-Kirken blev lanceret som et pilotprojekt i 2006, hvor DR lavede gudstjenester specielt tilrettelagt for tv-mediet. Samtidigt udvidede stationen antallet af tv-gudstjenester fra 17 til 44 søndagsgudstjenester om året. Denne tredobling har kunnet lade sig gøre, fordi gudstjenesterne er blevet sendt fra den samme kirke; nemlig Skader Kirke på Djursland, bortset fra til jul, påske og pinse.

Kalkmalerier og moderne rum

I 2007 udvider DR igen, så der næste år bliver mindst 48 søndagsgudstjenester, og da vil de blive sendt fra tre forskellige kirker – nemlig Skæring, Skivholme og Brabrand Kirke. Derved får DR også mulighed for at vise, hvor forskellige kirker kan være: fra de helt nye og moderne med fleksible rum til de gamle landsbykirker og kirker med masser af kalkmalerier. DR-Kirken holder fast i de direkte transmissioner til jul, påske og pinse.

Meld kirken til

I modsætning til andre kirker skifter DR Kirken sin præst ud hver måned.
– Det gør vi selvfølgelig ikke, fordi vi hurtigt bliver trætte af dem, men fordi vi gerne i det små vil prøve at afspejle den store rummelighed, som findes i det danske kirkeliv, skriver DR-Kirkens hjemmeside.

Meld menigheden til

DR Kirken opfordrer alle landets menigheder til at komme og hjælpe månedens præst og tv-folkene med at skabe gudstjenester på tv. I praksis sker det ved, at man ude i lokalsamfundene finder sammen og aftaler en sogneudflugt til DR Kirken.
Man kan tilmelde sig via hjemmesiden www.dr.dk/drkirken. Der er som regel optagelse den sidste fredag og lørdag hver måned – 2 gudstjenester på en dag, og man tegner sig for en af dagene.
Den første måneds præst i 2007 er Flemming Pless fra Christianskirken på Christianshavn i København.

63.000 seere i snit

Den faste sendetid om søndagen har betydet, at DR1 sidste år fik lidt flere seere til sine gudstjenester end året før. Ifølge tal fra DR TV-Medieforskningen har i gennemsnit 63.000 set med i DR-Kirken hver søndag. Derudover bliver programmerne også podcastet, så man hver uge kan tage dem med på sin bærbare Ipod eller telefon, hvis man har sådan en.
– Jeg er glad for, at vi kan fortsætte med de mange gudstjenester fra DR-Kirken. Vi ved, at vi glæder mange mennesker med den nye form og den forskellighed, som gudstjenesterne har i DR-Kirken, siger DR1-chef Ulla Pors Nielsen.