FDF vil have folk til at tro

FDFs kristendomsudvalg sætter med tre udgivelser fokus på samtaler om tro og FDFs formål. Vi skal snakke noget mere om det, vi tror på og på hvorfor, vi er her. For det er vigtigt, at vi øver os på at formulere os om vores tro og tvivl, siger Jacob Zakarias Larsen, der er forbundssekretær og FDF-præst.

Forbundssekretær og FDF-præst Jacob Zakarias Larsen fremlægger de nye ledermaterialer på FDFs landsmøde

– Tro er ikke en privatsag i FDF. Vi har i FDF et formål, og gemmer vi det væk og gør det privat, så er det ikke FDF. Vi er her med et bestemt formål, og det er ikke at lave snobrød, bygge sæbekassebiler eller lave rollespil, selvom det kan være udmærkede aktiviteter til at formidle formålet. Vores formål er budskabet om, at Gud ønsker at gøre en forskel og ønsker fællesskab med os.

Ledere skal tage stilling

Formanden sagde på det nyligt overståede Landsmøde at mange af FDFs ledere ikke føler sig klædt på til at tage diskussionen om tro, fordi de er i tvivl om, hvor de selv står. Derfor vil kristendomsudvalget styrke lederens refleksion og stillingtagen ved, at talen om kristendommen kommer op på ledermøderne, på kurser og i mange andre FDF-sammenhænge.
Den største satsning er ”Den lille gule”, som er en lille bog til alle lederne. Bogen prøver at gå ind til kristendommen ad veje og gennem hverdagserfaringer, som alle kender.

Samarbejde om www

Hjemmesiderne eXplanation og detmedGud.dk er to andre store satsninger for at støtte lederen. Materialet består af 10 moduler, der både formidler central viden om kristendommen og samtidigt udfordrer lederne til at sætte ord på deres egen tro.
– eXplanation er lavet i samarbejde med KFUM og KFUK, og samarbejdet med andre korps og udvalg har været en stor og fornyende del af arbejdet i kristendomsudvalget, siger FDFs formand Preben Siggaard. Organisatorisk kræver det ofte et større arbejde, men det betaler sig oftest på den kvalitet, der kommer ud af det.
– Man skal kunne deltage i Explanation uden andre forudsætninger, end lyst til at vide mere, siger FDF-præsten.
Vi bruger varierede pædagogiske undervisningsformer, som kreative aktiviteter, gruppeopgaver, individuelle udfordringer, billeder, film, salmer og musik. Vi vil gerne at Explanation bliver et eksperimentarium, hvor man kan prøve kræfter med kristendommen og spiller bold op af kristne undervisere.
Danmarks Kirkelige Mediecenter og FDF har haft et godt samarbejde om hjemmesiderne og FDF har fået en person ind i bestyrelsen for DKM.