Første DSU-domicil fundet

Danske Sømands- og Udlandskirkers (DSU) sekretariat i Danmark kommer til at ligge på Frederiksberg fra oktober 2007.

Direktørboligen for Porcelænsfabrikken i Smallegade 47 på Frederiksberg bliver nyt domicil for DSU.

Allerede fra januar 2004 blev de to folkekirkelige organisationer Dansk Sømandskirke i fremmede Havne (stiftet 1867) og Dansk Kirke i Udlandet (stiftet 1919) lagt sammen til én ny stor udlandskirkeorganisation. Men først nu har man fundet ét sted for et fælles sekretariet for de to gamle kontorer i Odense og på Frederiksberg. Nu bliver det den tidligere direktørbolig på den Kongelige Porcelænsfabrik i København har Diakonissestiftelsen, Metroen og en række andre kirkelige organisationer som nabo.
Smallegade 47 renoveres via midler fra fondsstøtte. Ejendommens overtages 1. februar 2007, men indflytning vil ske i 15. oktober 2007 – siger tidsplanen.
-nord