Kristne i støtteaktion for udviste asylansøgere

Mange aktive kristne har engageret sig i kampen for de 600 afviste asylansøgere.I lørdags var der støtteaktioner i bl.a. Hillerød, hvorfra Udfordringen rapporterer side 4. Også andre steder i landet var der støtteaktioner til fordel for de irakiske asylansøgere.
I Esbjerg var der gademøde på Torvet og fakkeltog til den katolske kirke, hvor der var gudstjeneste med forbøn for flygtninge og asylansøgere ved pastor Benny Blumensaat og den irakiske præst Faris Toma Mosha.
Odense Domkirke holdt gudstjeneste med forbøn for asylansøgere, flygtninge og beslutningstagere ved pastor Leif Munksgaard fra Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde.
I København deltog cirka 100 personer, heriblandt mange studerende, i en støtteaktion ved Københavns Domkirke.

Udvises til tortur

Før jul talte Udfordringen med to af de afviste asylansøgere i fængselsafdelingen i Sandholm. De er begge fra Libanon, men deres sager er vidt forskellige. Den ene, Issa, kom til Danmark via familiesammenføring. har levet mellem 12 og 14 år under jorden i Danmark. Den anden, Daniel, var aktiv i Den Sydlibanesiske Hær, der samarbejdede med Israel, og flygtede til Danmark, da Israel trak sig ud af Libanon i 2000. Da Udfordringen talte med ham, var han tydeligt påvirket af udsigten til at blive sendt tilbage til Libanon, hvor han frygtede tortur og en lang fængselsdom. Lige før avisen gik i trykken, fik vi oplysninger om, at Daniel efter nytår blev sendt tilbage til Libanon.

Læs mere her