Ny forening vil hjælpe i Congo

DEAR vil sende nødhjælp og opbygge et hospital og skoler.Underernærede børn i laset tøj. Voksne analfabeter. Hospitaler uden det nødvendige udstyr. Mennesker med behov alle vegne.

Carsten Wredstrøm besøgte for nylig Den Demokratiske Republik Congo sammen med et team.

Sådan så situationen ud, da et team fra organisationen Evangelist for godt et halvt år siden tog turen til DR Congo.
Mange års borgerkrig har ødelagt landets økonomi, infrastruktur og efterladt hovedparten af befolkningen på et overlevelses-niveau.
Derfor har medlemmer af Evangelist nu dannet en forening med det formål at hjælpe befolkningen.
DEAR står for ”Danish Evangelical Aid and Relief” og blev etableret den 14. januar ved en stiftende generalforsamling.
Som bestyrelsesformand for organisationen er udpeget Carsten Wredstrøm, der er uddannet ingeniør. I bestyrelsen sidder desuden Evangelists bestyrelsesformand René Sørensen, Carsten Jespersen fra Uganda Child Care, Johannes Nørgaard, der har arbejdet for Feed The Hungry i Danmark, samt Eigil Laursen, der på sigt bliver én af DEAR’s udsendte i Congo med base i Zambia.
Som næstformand sidder Malou Sørensen, og Eva Trans er sekretær. De har begge været volontører i Uganda Child Care.

Også andre lande

Carsten Wredstrøm fortæller om hensigten:
– DEAR kommer til at begynde sit virke i Congo og vil derefter også være klar til at yde hjælp andre steder, når foreningen vokser sig stærkere. Der er nok at gå i gang med. Som kristne og som borgere i den vestlige del af verden har vi et ansvar for at hjælpe. Ellers bliver vores kristne budskab hurtigt utroværdigt og halvhjertet.
DEAR vil i første omgang koncentrere sig om at sende nødhjælp til Congo, bl.a. til opbyggelse af et hospital og skoler i Likasi regionen. Til det formål er der allerede indsamlet store mængder hospitals- og skoleudstyr, som bliver sendt i løbet af foråret.
Henri.