Kristen stewardesse får alligevel lov til at bære kors

British Airways opgiver forbud mod religiøse symboler i halskæder.STORBRITANNIEN: British Airways vil alligevel tillade, at kristne medarbejdere bærer kors.

British Airways tillader nu deres ansatte at bære kors eller andre religiøse smykker i en halskæde.

Fra 1. februar vil det igen være tilladt for ansatte i luftfartsselskabet British Airways at bære synlige religiøse symboler såsom halskæder med små kors. Sagen kom i medierne, da en kristen stewardesse, Nadia Eweida, nægtede at gå på arbejde uden sit kors.

Stod fast på sin ret

Nadia Eweida er overrasket over beslutningen, men glæder sig over, at hun stod fast.
– Det handler jo ikke om mig, men om de kristne medarbejdere hos British Airways og andre steder og deres ret til at udtrykke deres tro, siger hun til The Christian Post.
Hun mener, at hun som situationen er i Storbritannien lige nu, er blevet særlig hårdt behandlet, fordi hun er en bekendende kristen.
– Jeg tro ikke, at en person fra en anden tro ville være blevet behandlet, som jeg er blevet det, siger Nadia Eweida.

Bøjer sig for pres

Den britiske stewardesse blev suspenderet fra sit job, da luftfartsselskabet i månedsvis stod hårdt fast på et princip om, at de religiøse symboler kunne vække anstød hos anderledes troende.
Men på et pressemøde den 19. januar erkendte den administrerende direktør for flyselskabet, Willie Walsh, at man havde været udsat for et massivt pres fra såvel politisk hold som fra religiøse organisationer.
– Uden at ønske det er vi blevet centrum for et af de varmeste politiske emner, der er lige nu, sagde Willie Walsh ifølge British Airways’ hjemmeside.
– Men vi har været nødt til at skelne mellem at bære en halskæde og bære tørklæde, turban eller Sikh-smykker. Derfor har vi besluttet at tillade en vis fleksibilitet, så man godt kan bære et religiøst symbol i en halskæde, sagde Willie Walsh.

Kirken kæmpede

En af de afgørende støtter i kampen for at bære kors har været den anglikanske ærkebiskop Rowan Williams. Han var tydeligt lettet over sagens udfald.
– Jeg er taknemmelig over, at British Airways har lyttet til de dybe bekymringer, der har været udtrykt i denne sag, og at de nu har ændret deres politik, så kristne må bære kors, siger Rowan Williams ifølge The Christian Post.
-mibo