Søg, så skal du…

Hvis det handlede om sport, så ville vi forstå det:
Uden træning og kamp kommer man ikke videre.
Det siger næsten sig selv. I sportens verden.Hvorfor affinder vi os så med at have rumpen hængende i 4. division, når det gælder det åndelige liv?
Paulus sammenligner livet som kristen med et løb: ”Løb sådan, at I vinder! Enhver idrætsmand er afholdende i alt — de andre for at få en sejrskrans, der visner, men vi for at få en, der ikke visner. Jeg løber derfor ikke hid og did, og jeg er ikke som en bokser, der slår i luften. Jeg er hård ved min krop og tvinger den til at lystre, for at jeg, der har prædiket for andre, ikke selv skal blive forkastet.”

Hvis vi synes, at vores kristenliv ikke fungerer, så må vi gøre noget ved det. Jamen, kan man da det?
Er det med Gud ikke noget, som er filosofisk højt hævet over os, og som vi ingen indflydelse har på? Nej.
Tværtimod. Det handler om os! Bibelen er f.eks. fyldt med opfordringer til at ”søge Gud”, være udholdende i bøn, lovsynge, takke, bede i ånden, handle i tro. Vi skal altså selv handle for at bevare et sundt åndeligt liv.
Men hvordan gør vi rent praktisk?
Jeg har selv haft svært ved at ”lytte” til Gud, nok især fordi jeg ikke troede, at Han ville sige noget til mig.
Gennem kriser har jeg lært at søge Guds nærvær, for det er dér, vi forandres. Noget af det, der virker for mig er:
– At lukke døren, falde til ro i bøn, skrive de frustrerede tanker ned i en notesbog og lytte til, hvad Gud så siger gennem Helligånden i mine tanker. Prøv det! Øv det!
– At læse nye åndelige bøger, som ikke blot bekræfter mig i det, jeg troede i forvejen. Vi kan vokse i troen!
– At høre inspirerende undervisning på cd i bilen.
– At mødes med venner og dele vores sejre og nederlag og bede konkret for hinanden. Og forvente et svar.
– At læse i Bibelen efter at have stillet Gud nogle aktuelle, relevante spørgsmål og bedt om vejledning.

Lad ikke fordomme eller mindreværdskomplekser hindre dig i at finde perlen. Begynd med at tro, at Gud vil hjælpe dig. Hans plan for dig er ikke 4. division, men Champions League – sejrsligaen – fordi Han er vor sejr.