Radikale vil have KD i Folketinget

Den radikale folketingskandidat sognepræst Morten Skovsted fra Hjortshøj-Egå savner Kristendemokraterne (KD) til at nuancere den politiske debat og til at gøre op med ensidig blokpolitik.

Morten Skovssted vil gerne have Kristendemokraterne på Tinge.

– Jeg er så uendelig træt af den præsidentkamp, der tegner sig ude i horisonten, siger Morten Skovsted til Udfordringen.
Jeg stillede op til kommunalvalget i Århus i 2005, og samtlige små partier blev presset, fordi man hele tiden fokuserede på, hvem der skulle være borgmester i stedet for at snakke politik.
– Vi har brug for ny bevægelse og dynamik i dansk politik. Og her savner vi KD, siger præsten, der medgiver, at det er et usædvanligt håb, når han selv stiller op for et helt andet parti, og fordi det radikale og Kristendemokraterne er uenige om mange ting.
– Jeg er ikke selv så begejstret for mit eget partis ret skingre kompromisløse og ultimative kurs, som er usympatiske krav om vores fem kernesager. Mine egne kirkelige tilhørsforhold gør også, at jeg sagtens kan snakke med KD, og Bodil Kornbæk har jo selv signaleret et ønske om at samle oppositionen.

Værdier ind i politik

– Det vil berige den politiske virkelighed og det politiske manøvrerum på Christiansborg, hvis KD kommer med på banen igen, med alt det de står for. Vi må have flere aktører på banen for at råbe op imod den ensidige pegen på enten Venstre eller Socialdemokratiet.
– Siden 2001 har regeringen satset på at lave blokpolitik og opnå absolutte aktuelle flertal, sammen med Dansk Folkeparti, frem for at få et samarbejdende folkestyre med forskellige samarbejdspartier, mener den radikale folketingskandidat.
– Vi vil have fat i diskussioner om værdier, menneskesyn, ånd og kød f.eks. på skoleområdet. Men de er forsvundet for bogstavlegen. Derfor er der brug for mere end to politiske fløje, og med Kristendemokraterne i Folketinget kan vi igen få nuanceret den politiske debat, slutter Morten Skovsted.