Bogtema
Sådan udvikler du dit barns karakter

Ny bog tager et emne op som stadig er tabu for mange: Det er ok at sætte grænser for dit barn! ”Børn og Grænser” giver både psykologisk viden og systematisk vejledning i børneopdragelsens ædle kunst.Alle forældre elsker deres børn! Men ikke alle forældre ved, hvad der er bedst for deres børn. Ofte gør de faktisk deres børn en bjørnetjeneste ved at undgå at sætte grænser. Den misforståelse bliver der rådet bod på i en ny bog af de amerikanske psykologer Henry Cloud og John Townsend.
”Børn og Grænser” er en hjælp til forældre, der elsker deres børn nok til at forberede dem på fremtiden. Det gøres bedst ved at udvikle deres karakter, mener forfatterne. Rygsøjlen i et barns karakter er ansvarligheden. Og den udvikles gennem grænser.
I Clouds og Townsends optik er grænser det, der markerer et menneskes personlighed. Grænser udvikler karakteren, så barnet selv kan sætte grænser og samtidig respektere andres grænser. Noget der til stadighed vil være særdeles aktuelt.
Henry Cloud og John Townsend er begge doktor i klinisk psykologi. Cloud fungerer som virksomhedsrådgiver og Townsend som familieterapeut, og begge holder de et utal af seminarer om ”løsninger for livet”. Deres bog ”Boundaries”, som er forløber for ”Børn og Grænser”, er af New York Times kåret som bedste bog om ledelse. Børn og Grænser er udgivet af Forlaget Scandinavia i København og udkommer den 9. marts.