Debat

Skamplet på Kristi legeme
Hvor længe skal vi finde os i hykleri og selvretfærdighed fra præster, som kun gør sig bemærket ved personligt at kritisere og skyde til måls efter andre kristne, som vil etablere sig på Nørrebro, i dette tilfælde menigheden Faderhuset og Ruth Evensen – ?
Jeg tager skarpt afstand fra disse debatindlæg, som er en skamplet på Kristi legeme, især det, som er skrevet af Thomas Baldur.
Ref. til hans debatindlæg: ”Du har sejret ad helvede til. Goodbye Ruth! (Er du sød at køre rigtig lav profil de næste 5-6 år?)”
Jeg kender ikke meget til Ruth Evensen og Faderhuset, men jeg har fået respekt for disse kristne, som ikke vil lade sig manipulere med af religiøse og farisæiske holdninger.
En anden debattør skriver i sit indlæg om næstekærlighed: Hvor er den kærlighedens ”ypperligere vej” som Paulus taler om blevet af? Ja, det vil jeg også spørge om, hvor bliver næstekærligheden af til andre kristne, som ikke er i samme bås som mig selv?
Evald Garnfeldt
Frikirkepræst og missionær
Torggatan 3
34372 Eneryda

Var det
ukærligt?

Jeg har fulgt debatten lidt, senest meningerne fra Thomas Baldur og Løbner.
Der er spændende spørgsmål i dette, også for andre sager end den på Nørrebro (note: jeg er IKKE i Faderhuset, har end ikke besøgt dem endnu).
1. Var det ukærligt ? Hvor mange af jer har set det ungdomshus indefra? I så unge græde på tv; men så I det hus’ hygiejne? Så I den råhed og den oprørskhed og depression, der var derinde? Hvis I havde set det miljø – hvis I havde set hvad det gjorde ved folk, der kom der – så havde I forstået, at det VAR en stor barmhjertighedsgerning at få dem væk derfra. Give dem en chance for at tænke sig om – og deres forældre for måske endelig at tage ansvar for dem! Vores medlidenhed burde være over det, de har levet under, ikke deres ”tab” !
2. Skal vi forvente, at evangeliet kan udbredes, uden at der bliver modstand? At vi, Thomas, totalt kan undgå at støde mennesker, når Ordets sandhed møder den løgn og synd, folk lever under? Har du fået nogle ”ridser i lakken”? Men bliver folk virkelig frelst hos dig/andre, fordi du/I er en ”god samfundsborger”? Jeg håber det for jer, men der plejer at skulle mere til!
Løbner, der er meget få folk, selv hvis de prædiker ”Kingdom Now”-teologi, der tror, Guds rige kommer uden prædikener og normalt kirkeliv. Jeg mener heller ikke, Faderhuset kun laver foretninger, til de ejer alt. Hvorfor kan du ikke tro det bedste om folk? At de ville have en kirkebygning eller café etc. ligesom alle andre kirker? Tror du virkelig, de er så naive? Eller er du modstander af alle (baptister, pinsefolk osv.), der nævner at ”Udbrede Guds Rige” og dernæst køber en bygning større end en husmenighed? (Svend er nemlig velsignet til at tage sig af husmenigheder.)
Tror I ikke – allesammen -, at Faderhuset har bedt og tænkt langt mere over det her på forhånd end flertallet, der lige har set tv, set en overskrift i Ekstrabladet og føler, reagerer impulsivt?
Søskende, tænk over det.
Stig Kristensen
Teglgårdsvej 503
3050 Humlebæk

Kommentar
Kommentar til Gunni Bjørsteds artikel ”Projektør på virkeligheden” i Udfordringen 28. februar.
Gunni Bjørsted fremsætter nogle interessante og enestående tanker om det vanskelig emne: fortolkning af Johannes’ Åbenbaring.­
Det i mine øjne negative i artiklen er imidlertid hans tvivl på Den Almægtiges, Israels Guds løfter til jøderne om landet.
Læs venligst: Ezekiel 37.25-26 og Zakarias 8.8
Som hos mange kristne ned gennem tiden er den opfattelse også almindelig i dag, at den kristne menighed har overtaget Israels løfter.
Det viser blot, at man ikke har fattet, hvem Israels Gud er.
Hans kærlighed til Israels folk er lidenskabelig og evig, ligeså hans løfter. Det Gamle Testamentes bøger åbenbarer stadig Guds tanker for Israels fremtid.
Han, som kendte afslutningen fra begyndelsen.
Levi Randrup
Ejbydalsvej 257
2600 Glostrup

Nej til abort
I Katolsk Katekismus 2270-71 står der:
”Siden det første århundrede har Kirken erklæret enhver provokeret aborts ondskab. Denne lære har ikke ændret sig. Den forbliver uforanderlig. Menneskelivet bør respekteres og beskyttes absolut fra undfangelsens øjeblik. Lige fra det første øjeblik af sin eksistens skal mennesket tilkendes en persons rettigheder, deriblandt den ukrænkelige ret til livet, som ethvert uskyldigt væsen har”.
Hver gang et land indfører ”fri abort”, er det et tilbageskridt for civilisationen og et bidrag til fremme af dødens kultur. Danmark var et af de første lande, der indførte denne ”dødens kultur”, og nu er Portugal fulgt med. Bevidst at overtræde det femte bud: ”Du må ikke slå ihjel” har ødelæggende konsekvenser for det enkelte menneske, det lille ufødte barn og nationerne. En civilisation, som bygger sit moralske kodeks på en løgn, går sin egen undergang i møde. Stop vanviddet mens tid er, sig nej til abort!
Pastor Benny Blumensaat
Kirkegade 58
6700 Esbjerg

Rejs jer… bliv lys!
I disse tider, hvor danskere værner om ytringsfriheden som den store skat, vil jeg gerne opfordre kristenheden til at vågne op. Der er rigtig mange spørgsmål at tage stilling til:
Hvad er frihed?
Kan man tale om frihed løsrevet fra kærlighed?
Hvor tæt er frihed forbundet med egoisme?
Hvad er kristendom?
Opfordrer Jesus til hellig krig?
Opfordrer Jesus til fred og forsoning?
Tag stilling og hold ikke resultatet for dig selv!
Her er lidt hjælp fra Bibelen:
1. Kor. kap.13: Størst er kærligheden.
Rom. 12, 14-21: Velsign dem, der forfølger jer.
Rom. 13, 8-10: Gengæld ikke ondt med ondt.
Hebr. 12, 14: Stræb efter fred.
Jakobs Brev 3, 1-12 og 13-18: Om tungens magt.
Jakobs brev 1, 22-27: Vær Ordets gørere.
Johs.1. brev 4 + 5, 1-5: Troens sejr.
Johs.1. brev 2. 22-24: Løgnere.
Lad os alle søge Gud i bøn for hans vilje i denne sag og hans vejledning for os, både i vort lønkammer og gennem fællesbøn i vore kirker!
Britta Palm
Skellebjergvej 8
4293 Dianalund