Grethe Livbjerg fejrede rund fødselsdag med gudstjeneste

Den 20. februar fyldte Grethe Livbjerg 80 år. Dagen før blev det fejret med en økumenisk gudstjeneste i Skt. Andreas Kirke, hvor repræsentanter fra en bred vifte af kirkesamfund deltog.Grethe Livbjerg er katolik og tilhører karmeliterordenens sekulære del. Hun har gennem sit lange virke i dansk kirkeliv været en af de bærende kræfter i udbredelsen af tværkirkelig dialog og forståelse i Danmark. Hun er stadig aktiv som leder af retrætekurser på Skt. Birgitta klostret i Maribo, ligesom hun stadig er redaktør på tidsskriftet Levende Vand, som hun startede for 20 år siden. Og hun har ikke tænkt sig at træde tilbage foreløbig. Hendes hjerte brænder for en fælleskirkelig enhed, og hun er derfor kendt for at fokusere på kirkelig samhørighed i praksis i modsætning til den teologiske økumeni, som ofte forbliver ved teorien.
– Jeg vil ønske, at vi kan få nedbrudt alle de dumme forestillinger om hinanden. Men om det lykkes at opnå større kirkelig enhed, vil jeg lade være op til Vorherre. I bøn og ånd erfares enheden i Kristus, fortæller hun.
Domino