Ikke snakke om – men med

Der tales i dag – hvor flere og flere bliver mere religiøse – i stigende grad om at få al religion ud af det offentlige rum. Sikke dog en modsætning. Og medierne bærer véd til det bål.Alt imens medierne og politikerne vil have religion ud af det offentlige rum, fokuserer medierne mere og mere på religion – og de gør det på en meget negativ måde. Man skriver ”historier” uden at have været ved kilden eller ved at komme camoufleret til kilden. Udfordringen bringer i denne uge en historie om, hvordan en journalist henvender sig med en skjult dagorden til Foreningen Agape med det formål at hænge foreningen ud offentligt. Det kom der en usand historie ud af i medierne og foreningen vil måske miste sit offentlige tilskud. Organisationen er blevet forrådt på et falsk grundlag. Masser af nyhedsmedier citerer blindt fra hinanden, på trods af at kilderne er falske. Hvorfor går man ikke selv til kilden med åben pande?

Kristne ungdomsorganisationer oplever strammere tilskudsregler målrettet religiøse foreninger, fordi det tilsyneladende er mere politisk korrekt at handle ukorrekt. Man må gerne bande og drikke øl i idrætsforeningerne, men man må ikke bede og holde andagt til spejder.

Pressen er fyldt med negative historier om kristne, kirker og menigheder, og de er det ofte på et meget løst og usagligt grundlag, fordi de i højere grad taler om, end de taler med.
Lad os få en åben og fordomsfri presse, der vil bringe sandheden i vore medier – også om kristne, kristne organisationer og andre religiøse sammenhænge og lad os få masser af kristentro i det offentlige rum!

Bagtalelse er en grim ting, ikke desto mindre florerer bagtalelse ikke kun i medierne, men også i hjemmene, på arbejdspladserne og i menighederne.

Det er meget lidt konstruktivt!

Lad os dog snakke med hinanden i stedet for at snakke om hinanden. Lad os sprede opbyggelse, opmuntring og glæde i stedet for at stigmatisere – også i menighederne.