Kirkeministeret har fordoblet huslejen for præster

Forestil dig, at din husleje blev fordoblet. Det er sket for flere folkekirkepræster. Alle præsternes embedsboliger er blevet vurderet – flere af dem for første gang i rigtig mange år.- Jeg synes helt afgjort, at huslejepriserne er blevet sat for højt, siger biskop i Ribe Stift, Elisabeth Dons Christensen til P4 Syd. Hun mener ikke, at præsterne har siddet for billigt i præstegårdene inden huslejestigningerne. Præsteboligen er en embedsbolig, som præsten skal flytte ud af, når han går på pension.
– Det er ikke særligt attraktivt i dag at bo i præstebolig, for man kan ikke adskille arbejde og fritid. Desuden giver det problemer for præsterne. De får ikke en formidabel løn, og så har man heller ikke den opsparing, som andre mennesker har ved at bo i deres egen bolig, siger Elisabeth Dons Christensen til P4 Syd.
-nord