Kirken taber til TV og Internet

TV og Internet bliver ny indgang til kirken.

Professor Stig Hjarvard

Kun en tiendedel af danskerne beskæftiger sig med religiøse spørgsmål ved at komme i kirke. En tredjedel bruger nettet og fjernsynet, viser en ny undersøgelse.
Danskerne foretrækker at beskæftige sig med religion ved at se tv og ved at klikke sig rundt på internettet. Det viser tal fra bogen ”Gudstro i Danmark”, der udkommer til november, redigeret af Hans Raun Iversen og Morten Thomsen Højsgaard.
-Jeg har publiceret nogle af resultaterne i denne bog, fortæller medieforsker Stig Hjarvard fra Århus Universitet til Udfordringen. Undersøgelsen bygger på spørgsmål til 1005 danskere om, hvordan de beskæftiger sig med religiøse spørgsmål. Kun 10,5 procent bruger kirken. 5 procent læser i Bibelen eller andre hellige skrifter. Men over 25 procent beskæftiger sig med religion ved at se tv, og 11,5 procent gør det på nettet.
– Medierne har en central plads i hverdagen. Desuden har man ikke samme forhold til de traditionelle religiøse institutioner, siger Stig Hjarvard til DR.
-nord