Ny Willow Creek- konference til Danmark

A2 (ApG 2) konferencen for ledere og andre med interesse for udvikling af kirken kommer nu til Danmark. Ny konference for kirkeledere og –medarbejdere finder sted i Bykirken, Odense, den 24. april. Konferencen arrangeres af Willow Creek Danmark.– Hvis ikke der er umoral og vranglære i din kirke, så er din kirke ikke i kontakt med mennesker, som endnu ikke kender Gud, udfordrer Erwin McManus. Han har gennem flere års hårdt arbejde fået en konservativ sydstatsbaptistkirke til at blive relevant for moderne amerikanere. I dag samler kirken 3.000 personer til sine gudstjenester.
– Hvis din kirke ser ud til at være en perfekt kirke, er den en død kirke, siger han i en af talerne på konferencen.

Friske inputs
til kirkefolk

– Vores kultur er under konstant forandring, så vi må fortsætte med at undersøge og udvikle vores arbejdsmetoder, når det handler om at nå vores lokalsamfund med det livsforvandlende budskab om Jesus Kristus, siger Willow Creek Danmarks nye landsleder, Martinus Nielsen.
A2-navnet hentyder til det nytestamentlige skrift Apostlenes Gerninger kapitel 2, hvor kirkeledere lykkedes i at skabe kirker, som var indbydende og imødekommende over for nye troende. Gennem konferencen ønsker Willow Creek at sætte fokus på de værdier, som man finder i Apostlenes Gerninger 2 samtidig med, at man introducerer deltagerne for kirkeledere, som har friske og relevante inputs til det at bygge kirke i den vestlige verden i dag.
A2-konferencen er en lederkonference for kirkeledere – i modsætning til Willow Creeks Global Leadership Summit, der også er for ledere i erhvervslivet, organisationer m.m.

Endnu større i 2008

A2-konferencen finder hvert år sted i Willow Creeks hovedkirke i Chicago, USA, men har gennem de seneste år været afholdt i flere andre lande rundt om i verden. Konferencen i Danmark bliver med nogle af de talere, som var på den seneste A2-konference i Willow Creek i USA. Ud over Erwin McManus drejer det sig om Bill Hybels, senior pastor i Willow Creek i Chicago, samt John Burke fra Gateway Church i Austin, Texas.
Talerne bliver vist på dvd, og derudover har Bent Bjerring-Nielsen fra Amagerbro Frikirke et live-indlæg på den danske A2-konference, som finder sted i Bykirken, Odense den 24. april.
Willow Creeks drømmer om, at årets konference skal være en forsmag på en endnu større A2-konference i 2008.