Påskepassion: ”7 døgn i Jerusalem”

70 sangere i Ungdomskoret og The United Saviour Singers ved Vor Frelsers kirke smider Palmesøndag arbejdstøjet og trækker i festtøjet. Der er koncerter i Vor Frelser Kirke i Vejle og Sct. Hans kirke i Odense.

Erik Linow dirigerer.

Norske Martin Alfsens rytmiske påskepassion ”7 døgn i Jerusalem” for dobbeltkor, 9 solister og orkester gennemspiller i 25 satser hele påskens begivenheder om Jesu lidelse, død og glædelige opstandelse.
Værket har fået stor opmærksomhed herhjemme, fordi musikken går lige til hjertet med varme og iørefaldende melodier og er fuld af smukke og storslåede korsatser. Stykket er skrevet for dobbeltkor, dvs. for 2 selvstændige kor, der på samme tid synger hver deres stemmer, så der bliver tale om 8 -10 stemmige forløb. Musikken er en skønsom blanding af musicalelementer, gospellignende numre, rytmisk livlige satser og flotte Bach-lydende fuga- og recitativsatser.