Nordmand landsleder i Frelsens Hær

Oberstløjtnant Erling Mæland bliver 1. juli ny landsleder for Frelsens Hær i Danmark.

Signe og Erling Mæland

Hans kone, oberstløjtnant Signe Helene Mæland, bliver leder af Frelsens Hærs kvindeorganisationer i Danmark. Hun er territorial sekretær for Frelsens Hærs kvindeorganisationer i Norge og på Island og Færøerne. De tiltrådte disse poster i september 2005. Samtidig forfremmes de til oberster.
De har gjort tjeneste i korps i både Norge og England, som divisionsledere i Stavanger, ved hovedkvarteret i Oslo og ved det internationale hovedkvarter i London. Erling Mæland er chefsekretær i Norge og dermed souschef i det norske territorium, som omfatter Norge, Island og Færøerne.
Erling og Signe Helene Mæland overtager landslederopgaverne efter obersterne Michael og Ina Marvell, der har været landslederpar siden november 2004 og bliver pensionerede, når de stopper til sommer.
Den nye landsleder blev født på Syd-Vestlandet i Norge i oktober 1943 som den næstældste af fire søskende.
Han er vokset op på et lille landbrug, hvor han gik i søndagsskole i kapellet som barn. Som 10-årig sluttede han sig til Frelsens Hær.
Han har gået 2 år på Frelsens Hærs officersskole i London og har været officer i Frelsesarmeen siden 1964.
Her har han lavet korps- (menighedsarbejde) og sekretærarbejde i Norge og England, været Officersskolechef, forvaltningschef, divisjonschef og chefsekretær i Norge.
Han bliver øverste leder for alt Frelsens Hærs arbejde i Danmark og skal referere til Frelsens hærs internationalsekretær for Europa.
Han brænder for at lave venskabsevangelisering og livsnære grupper.
Han blev i 1965 gift med Signe Helene, som han fandt i hjembyen. Sammen har de fire voksne børn og syv børnebørn fra 7 måneder til 9 år.
Når han skal koble fra, går han ud i naturen – gerne ved sit landested med have og værksted.
Han har lært at sætte pris på det enkle og nære.
Henrik Nordborg