Tanzaniansk hospital får hjælp under overbelægning

TANZANIA – Nyakahanga-hospitalet i Karagwe i Nordvesttanzania døjer stærkt med overbelægning. Nu har de fået akut hjælp gennem Danmission, Danida og Dansk Missionsråd.Danmission følger udviklingen tæt på Nyakahanga-hospitalet i Karagwe i Nordvesttanzania. I øjeblikket er der for mange patienter, og den voldsomme overbelægning har medført mange ekstraudgifter, som gør det svært at drive hospitalet.
Nu har de fået hjælp til indkøb af medicin og sengeudstyr i form af madrasser, lagner, tæpper og myggenet samt midler til overtidsbetaling af medarbejderne. Pengene er Danidamidler, administreret af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMR-U).
– Pladsproblemerne er der fundet en løsning på, om end den ikke er optimal. Ud for hospitalets køkken og cafeteria er der rejst et meget stort telt, hvor syge børn og voksne om natten ligger særdeles tæt. Om dagen foretrækker folk at være uden for teltet i frisk luft, oplyser Danmission på deres hjemmeside.
– Madrasserne er almindelige skumgummimadrasser, som må skiftes ud, efterhånden som de syge voksne og børn gennemvæder dem med sved og urin. Derfor er nye madrasser også med i den nye nødhjælpsbevilling.
-mibo