3300 samlet til global familie-kongres i Polen

POLEN – Over 3.300 delegerede fra hele verden deltog i sidste weekend i ”Familiernes Verdenskongres IV”.Den 11.-13. maj var over 3.300 repræsentanter fra myndigheder, kirker og familie-organisationer samlet til kongres i Warsawa. Temaet var, hvordan familierne har det på verdensplan.
En af problemstillingerne, som kom frem, var de faldende fødselsrater. Det lettiske parlamentsmedlem, Inese Slesere, fremhævede blandt andet, at antallet af unge i Letland i løbet af få årtier er faldet med 30%, samtidig med at skilsmisseraten er blandt de højeste i Europa. 39% af alle børn bliver således født uden for ægteskab.
Deltagerne på kongressen behandlede desuden emner som abort, homofile ægteskaber, mediernes angreb på kernefamilien samt hvordan man via skattesystemet kan styrke familiernes muligheder.
– mibo