Anglikansk præst i Bagdad løsladt efter kidnapning

BAGDAD – I torsdags blev en lægpræst fra den anglikanske kirke i Bagdad frigivet, efter at han dagen i forvejen var blevet kidnappet i den irakiske hovedstad. Canon Andrew White, der er præst ved St. George’s Church, oplyser, at personerne, der stod bag kidnapningen, forlangte en løsesum for at frigive lægpræsten Majid. Efter forhandlinger med kidnapperne kom løsesummen ned på 40.000 dollars (ca. 220.000 kroner), som kirken skulle skaffe i løbet af en dag. Ved hjælp af lån og donationer fra kristne organisationer lykkedes det at skaffe pengene – og i torsdags var Majid atter en fri mand.
Men ved løsladelsen sagde kidnapperne til ham, at han blev dræbt, hvis han vendte tilbage til familiens hjem for at bo der eller for at hente deres ejendele.
– Desværre ved vi, at det er sådan. Det sker ofte i Irak, siger Canon White. Derfor skal kirken nu finde en ny lejlighed til lægpræsten.
I september 2005 mistede kirken fem ledende lægfolk. De forsvandt på vej tilbage fra en rejse til Jordan. Det er blot to af de mange eksempler på ekstremistiske gruppers vold og overgreb mod muslimer, kristne, mandæere og andre religiøse og etniske grupper i Irak i de seneste år.
skriBENT