Apostolere har Himlens port

Medlem af Apostolsk Kirke i Viborg er ophavsmand til en ny udsmykning af menighedens kirke.Himlens Port – intet mindre – er navnet på en nyopsat udsmykning i alterpartiet til Apostolsk Kirke i Viborg.

Peer Laigaard foran Himmelporten, der står i Apostolsk kirke i Viborg.

Peer Laigaard blev medlem af kirken i oktober, efter han kom til tro gennem et møde med Hans Berntsen. Kort efter syntes, han kirken var for kedelig og fattig, så han kom med idéen til en ny udsmykning.
– I frikirker generelt er der ikke så meget udsmykning at se på. Det har vi brug for, fordi prædiken er mere end det, man hører med sine ører, fortæller Laurids Hjørnholm, der er præst i Apostolsk Kirke i Viborg.

Det var for kedeligt

Den nye alterudsmykning består dels af et kors, dels af et port-parti, hvor en neonlyseffekt giver indtryk af, at man kan gå igennem muren.
– Du får en fornemmelse af, at vejen til Himmelens port går via korset, siger præsten, der mener, kirken trængte til det. Før var den lyserød, nu er den blevet langt mere indbydende.
– Jeg spekulerede tre måneder og lavede først nogle spånplademodeller, fortæller Peer Laigaard. Under arbejdet malede han også hele kirkesalen om på 5 dage i påsken.
Materialet er marmor, for det er kunstneren fortrolig med at arbejde i, da han er tidligere indehaver af et køkkenfirma. Han er udlært møbelsnedker i 1962 og blev tømrer i 1975.
Han har haft en kunstnerisk åre hele livet. Da han var teenager, malede han en hel del. Som soldat spillede han trommer i Fynske Livregiment og har siden spillet dansemusik i sit eget orkester. Nu slår han på tromme for Gud.
– ”Himmelporten” har sat skub i noget. Jeg er lige blevet inviteret til Færøerne for at udsmykke kirker og skal måske til Esbjerg.

Bøn fjernede fallit

Peer Laigaard er fra Salling. Han havde mistet alt håb om redning for sit konkurstruede køkkenfirma. Men pludselig mødte han en kraft, han ikke anede eksisterede ved et møde med Hans Berntsen. Hans slidgigt-smerter i ryggen forsvandt, ligesom de mange kreditorer blev betalt kort efter forbønnen.
– Havde det bare været ryggen, Gud kurerede, havde det også været godt. Men Gud skriver min kalender hver dag, hvad jeg skal opleve. Jeg bliver velsignet ud over alle grænser.
I januar i år gik Peer på pension, men han har planer om at indrette en genbrugsbutik og galleri i sin gamle køkkenbutik. Samtidig er han begyndt at købe huse og renovere dem for at sælge eller at leje dem ud. Og han monterer stadig køkkener, hvis der kommer en opgave af den slags dumpende ned i hans pensionisttilværelse. Overskuddet går til Viborg Frikirke.
– Sådan siger jeg tak til Gud, som har gjort så meget for mig. Og det har han jo ikke taget noget for, smiler Peer Laigaard.