Bibler tilbage på hotelkæde efter pres fra kirken

SVERIGE – Hotelkæden Scandic Hotels har bøjet sig for pres fra Svenska Kyrkan. Nu er gideonit-biblerne kommet tilbage på hotelværelserne.

Biskop Tony Guldbrandzén

Indtil for nylig har man skullet lede længe efter sin gideonitbibel på hotelværelserne hos Scandic Hotels i Sverige. Hotelkæden havde nemlig tidligere på foråret bestemt, at biblerne ikke burde være på værelserne, men i stedet skulle man bede om et eksemplar i receptionen.
Da det kom Biskop Tony Guldbrandzén for øre, besluttede han at afbestille alle værelser, som stiftet havde reserveret. Alene i april handlede det om 100 værelser.
Andre biskopper fulgte trop, og presset fra kirken har nu givet resultat. Hotelkædens svenske direktør, Jan Peter Bergkvist , har ifølge avisen Dagen oplyst, at biblerne nu igen er at finde på værelserne.
-mibo