Birger Lind er død

Birger Christian Lind, som var den første direktør for Københavns Kristne Radio/TV, er pludseligt død den 25. april, kun 62 år, pga. sygdom.Birger Lind var læreruddannet, men brugte meget af sin tid indenfor musik og medier. Han stod bl.a. en årrække for Elimkoret, sad i KLFs ledelse og var med i DRs ungdomsråd.
Han fik sit livs store udfordring, da Pinsekirken i København overraskende fik sendetilladelse til lokal-tv i hovedstaden. Birger Lind kastede sig ud i opbygningen af en ny tv-station i Glostrup sammen med programdirektør John Mester og en hær af frivillige.
Hans mål var at skabe en kristen station, som kunne nå ud til almindelige danskere. En af hans mest kendte programmer var debat-programmet ”Den åbne linje”.
I 1990 måtte der imidlertid foretages store omstruktureringer i det gældsplagede KKR/TV, og Birger Lind fratrådte lederstillingen. Da han flyttede tilbage til Bornholm, tilsluttede han sig Baptistkirken. Han nåede gennem 15 år at producere hundredevis af indslag til lokal-tv på Bornholm. Birger Lind blev begravet onsdag den 2. maj.
Henri