Mission og Nødhjælp
Caritas og Folkekirkens Nødhjælp fælles i Darfur

– Det er svært at arbejde i landsbyerne, lyder meldingen fra ACT/Caritas og Folkekirkens Nødhjælp. I Darfur i Sudan samarbejder organisationerne om nødhjælpsarbejdet.- Afsides landsbyer i Darfur modtager meget lidt humanitær bistand. Sådan lyder konklusionen fra Folkekirkens Nødhjælp og ACT/Caritas. I Sudan arbejder de to organisationer sammen for at hjælpe befolkningen i den krigshærgede Darfur-region.
Sammen vil de forsøge at forbedre de sanitære forhold og den generelle sundhed.
– Men den manglende sikkerhed blokerer for arbejdet, lyder det i en fælles pressemeddelelse.

Konflikt ikke kun etnisk

Hvor det internationale samfund ofte betegner konflikten i Darfur som en etnisk konflikt, mener de to organisationer, at det derimod er den generelle mangel på udvikling, der er den egentlige rod til konflikten. Derfor vil man gerne ind i området med mere hjælp.
– Humanitær hjælp og udviklingsbistand er livsvigtig. Ikke kun for at begrænse polariseringen og bygge bro mellem de forskellige samfund i Darfur, men også for at takle årsagerne til konflikten i Darfur: mangel på udvikling.

Ny viden motiverer

Siden november har Folkekirkens Nødhjælp og ACT/Caritas kørt et program i en afsides landsby i Vestdarfur. Her har man etableret vandforsyning og træning i hygiejne. Og der er også blevet bygget latriner. På denne måde har man reduceret spredningen og hyppigheden af sygdomme.
– Programmet begynder med oplysning af beboerne om miljø og god hygiejne, fortæller Charlotte Brudenell, reporter for ACT/Caritas.
– Og med den nye viden er beboerne motiverede for at bygge deres egne latriner.