Dansker talte på historisk kvindekonference i Zambia

Kaja Jacobsen fra Hjørring var med, da 700 kvinder i Apostolsk Kirke i Zambia fejrede, at det i år er 50 år siden, danske missionærer grundlagde den zambianske kirke.Kaja Jacobsen fra Hjørring var omgivet af en flok festklædte zambianere, da hun i april talte ved den nationale kvindekonference i Apostolsk Kirke i Zambia.

Kaja Jacobsen (t.v.) talte for de ca. 700 deltagere på Apostolsk Kirkes nationale kvindekonference i Kaniki Bible College i Zambia.

Kaja Jacobsen var i april langt hjemmefra. Kvinden fra Hjørring var inviteret til at tale ved den årlige kvindekonference i Apostolsk Kirke i Zambia.
Konferencen, som gennem en årrække har været afholdt på Kaniki Bible College, blev i år også en markering af et jubilæum i den fælles dansk-zambianske kirkehistorie.
Det nemlig 50 år siden, Apostolsk Kirke i Danmark sendte de første missionærer til Zambia. I dag er der 200 apostolske menigheder med i alt 10 – 15.000 medlemmer.

Sprængte rammerne

Det kunne måske være en af årsagerne til, at den nationale kvindekonference i år sprængte alle rammer. Hvor der de tidligere år har været 3-400 deltagere, var der i år 700 kvinder med.
Kaja Jacobsen var blandt de inviterede gæstetalere. Hun skulle tale om emnet ”Frugtbarhed” og fortalte om, hvordan man som kristen bærer frugt i sit liv; hun inddrog også sin egen livshistorie.

Et flot syn

– Det var et flot syn at se ud over den festklædte skare af kvinder, som var iført farverige dragter og kunstfærdige håropsætninger,
fortæller Kaja Jacobsen.

Hun husker dog særligt synet af de festklædte kvinder.
– De var iført farverige dragter og havde kunstfærdige håropsætninger, fortæller Kaja Jacobsen, der også tænker tilbage på de festlige måltider, tilberedt i det fri.
– Alle kvinderne blev bespist på konferencen, så der var gang i de store gryder over bål ude i det fri. Hovedbestanddelen af måltiderne var inshima, kogt majsmel med kål og kød.

Et smilende folk

Kaja Jacobsen rejste sammen med sin mand Simon Jacobsen, der er nordisk direktør for GOD TV. Hun fortæller, at de var meget betaget over den udbredte venlighed.
– Selv om vi både fik set Victoria-vandfaldet og var på safari med masser af vilde dyr, så var den største oplevelse at møde zambianerne, som var meget smilende og venlige, fortæller Kaja Jacobsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristen musik
i butikkerne

Zambia regnes for en kristen nation, hvor præsidenten og flere ministre er kristne. Og det kan ifølge Kaja Jacobsen mærkes.
– Overalt hvor man færdes, møder man mennesker, der er født på ny, fortæller hun.
– Vi oplevede flere gange, når vi kom ind i en butik, at der blev spillet kristen musik. Spurgte man de ansatte i butikken, om de var kristne, var svaret: – Ja, og Jesus er min frelser, fortæller Kaja Jacobsen.
Michael Bobjerg