Første gang siden reformationen

Katolsk højmesse i Århus Domkirke
– for første gang siden reformationen.Lørdag den 12. maj vil biskop Czeslaw Kozon meddele lidt over 40 unge fra Vor Frue Kirkes menighed i Århus firmelsens sakramente, skriver Katolsk Orientering.
Det er der i sig selv ikke noget usædvanligt ved. Det bemærkelsesværdige ved denne kirkelige handlinger er, at den kommer til at foregå i Århus Domkirke, og det bliver derved første gang siden reformationen, at der læses katolsk højmesse i Domkirken, som i øvrigt er Danmarks største.
Den katolske Vor Frue Kirkes Kantori (28 sangere under ledelse af Olav K. Jepsen) sørger for den musikalske del af den festlige messe sammen med de to organister Gwyn Hodgson (ved hovedorglet, som er Danmarks største) og Astrid Lystbech Hansen ved kororglet.
Det er niende gang, koret synger i Domkirken, men som sagt første gang, det sker i forbindelse med en katolsk messe.
-nord