Hvordan bliver vi breaking news?

Pinseledere udfordret med sandheder dyppet i engelsk humorHvordan bliver vi bedre til at præsentere det kristne budskab, som de gode nyheder, de er.

Hovedtaler var den internationalt anerkendte kristne formidler J. John fra England, der med humor og historiefortælling udfordrede deltagerne til at tænke nyt.

Det var spørgsmålet til 154 ledere fra hele landet, som i weekenden var samlet til Pinsekirkernes lederkonference i Århus Pinsekirke under overskriften ”Breaking News”.
Hovedtaler var engelske J. John, som leder organisationen Philo Trust, der arbejder på at gøre budskabet om Jesus let tilgængeligt for mennesker i dag. Han rejser over hele verden og er forfatter til 21 bøger, som har solgt millioner af eksemplarer og er oversat til 13 sprog.

Engelsk humor

J. John har et rigt billedsprog og fik med sin engelske humor og kreative historiefortælling deltagerne til skiftevis at bryde ud i høj latter og eftertænksomhed. Han er evangelist til fingerspidserne og gav mange gode eksempler på, hvordan han udfordrer opfattelser og fordomme hos de mennesker han møder på sin vej.

Udenom fordommene

Han har også erfaret, at ord som kristen og kirke bringer forskellige billeder op fra person til person – og ofte som dårlige nyheder. Derfor må vi hjælpe med at give nye perspektiver:
J. John fortæller om mødet med en kvinde han sad ved siden af på et fly og hans svar, da hun spørger til, hvad han arbejder med:
– Jo, altså, jeg arbejder for en verdensomspændende virksomhed, Gør du?, sagde hun. Ja, det gør jeg, sagde jeg. Vi har afdelinger i stort set alle verdens lande. Vi har hospitaler og hospice. Vi har herberger. Vi har fødevarehjælp og børnehjem. Ja, grundlæggende, så søger vi faktisk for mennesker fra fødsel til død. Vi arbejder også en del med adfærdsændringer.
– Wau, udbrød hun. – Hvad hedder den virksomhed?
– Den hedder kirken. Har du ikke hørt om den?
– Men det er jo sandt. Vi arbejder for et verdensomspændende firma. Ikke alene er det verdensomspændende, men det er også inter-galaktisk, fordi det inkluderer alle som har været før os. Hvilken tanke? Vi er del af noget stort og globalt.
– Da jeg fortalte kvinden i flyet, at det var kirken, var hun ikke imponeret. Hun tilbragte adskillige timer med at fortælle mig, hvad hun ikke kan lide ved kirken. Jeg lyttede og jeg måtte give hende ret. Kirken skulle være vejen. Men i stedet er kirken kommet i vejen, fortalte J. John.

Bag om fordommene

Gitte Ejbye Pedersen ernetværkskoordinator i Pinsekirken på Drejervej i København og hun var begejstret og inspireret over konferencen.
– Det som kommer ud over scenekanten, når J. John taler, er hjertevarme og omsorg.
Han har lyst til at involvere sig og det er vigtigt for ham at formidle, hvem Jesus er. Han går bag om folks fordomme lige med det samme. Han er god til at fjerne barrierer, kulturelle såvel som sproglige.
Vi kan også genkende billederne fra vores egen hverdag, når vi stiller os selv spørgsmålet, hvad tænker de nu, når jeg siger, at jeg er kristen og skal jeg egentlig sige det eller skal jeg bare være det. Jeg vil også gerne være bedre til at række ud til de etniske grupper vi her i vores nærområde, som er på Nørrebro i København.
Det er jo en kulturel heksekedel. Jeg har virkelig lyst til, at vores kirke skal finde ud af, hvordan vi kan kommunikere og være sammen på tværs af vores kulturer og respektere hinanden uden, at vi af den grund i kirken behøver at føle, at vi giver køb på vores tro og overbevisning om, at Jesus er sandheden, vejen og livet, slutter Gitte Ejbye Pedersen.