Inspirationsdag om kristne værdier

Evangeliske, katolske, ortodokse og frikirkelige bevægelser mødes i Danmark og i hele Europa lørdag d. 12. maj for at signalere overfor Europa, at vi holder fast ved de kristne værdier. – Vi vil at leve ud fra Jesu ord i Joh 13:34: ”Et nyt bud giver jeg jer: I skal elske hinanden. Som jeg har elsket jer, skal også I elske hinanden.” Meningen med de kristne fællesskaber er at bringe Jesus til verden ved, at han virker gennem de gaver, som han har givet, skriver arrangøren i indbydelsen.
Hoved-begivenheden foregår i Stuttgart i Hans-Martin-Schleyer Hallen, hvor man regner med flere tusinde deltagere. I mere end 100 byer ud over Europa afholdes parallelbegivenheder, hvortil der holdes Satellitkontakt.
De indbydende organisationer og bevægelser i Danmark fra Folkekirken, den Ortodokse kirke, den Katolske kirke og Frikirkenetværk er bl.a.: Alban og Sergej Samfundet, Alpha Danmark, Dansk Europamission og Focolare-bevægelsen.Desuden støtter Dansk Oase, Dialog Centret, Ungdom Med Opgave og Økumenisk Ungdom begivenheden.
-nord