Politisk flertal for kirkeskat til flere forskellige kirker

Den Katolske Kirke kom i sidste uge frem med et ønske om at få sin kirkeskat opkrævet via skattenbilletten på samme måde som Folkekirken. Det ønske ser nu ud til at blive mødt med et politisk flertal.Forslaget om at få kirkeskatten opkrævet via skattebilletten har været under overvejelse i årevis, fortæller biskop for Den Katolske Kirke i Danmark, Czeslaw Kozon:
– At vi kommer med forslaget nu skyldes, at vi har en fornemmelse af, at der nu er en politisk åbenhed i forhold til forslaget. Derudover har man også i lande vi plejer at sammenligne os med, f.eks. Norge og Sverige, i dag velfungerende ordninger, siger biskop Czeslaw Kozon.
Og et politisk flertal er parat til at lade den katolske kirke og andre trossamfund udenfor folkekirken, få deres kirkeskat opkrævet via skattebilletten. Kun regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, er lodret i mod, skriver Kristeligt Dagblad.
Schwartz