Danmarks største gospelkor lukker

Pinsen bød på afskedskoncert med masser af stærke vidnesbyrd. Nyt kor starter i København.Landets største og et af de mest populære gospelkor lukker. Going Up skrev historie, da det for ca. 10 år siden som det første danske kor rundede 300 medlemmer. Mere end 2000 sangere har sunget i Going Up siden 1993. Nu er det slut.Korets dirigent gennem alle årene, Hans Christian Jochimsen, har valgt at stoppe i Århus, men lukker ikke ned for initiativerne. Han starter nemlig endnu et kor op i hovedstaden.

Farvel til Århus

– Det har været en meget tung beslutning at stoppe i Going Up Gospel Choir i Århus, og den er truffet efter lange og svære overvejelser, fortæller den 36-årige gospelinstruktør.
– Jeg har været dirigent for koret i 14 år og boede i starten i Århus. Men de sidste 5 år har jeg boet i København. Og det er netop grunden til, at jeg har valgt at stoppe. Det er blevet for hård en belastning med den lange tur en gang om ugen – en tur, som tager mellem 14 – 16 timer tur/retur. Samtidig er familien forøget med et sæt tvillinger for 1½ år siden, smiler Hans Christian. Han har stadigt flere store enkeltstående arrangementer i Jyllands hovedstad, hvor Århus Gospel Festival er den største.
– Jeg har haft nogle fantastiske år i Going Up! Det er her, jeg har lært at dirigere. Det er her, jeg er blevet voksen – og det er ikke spor sjovt at skulle ”flytte hjemmefra”, udtaler manden med tilnavnet ”Danmarks Mr. Gospel”.

Den største glæde

Koret sluttede af med afslutningskoncert i Århus Stadionhal sidst i maj. Det var en stor oplevelse for Hans Christian:
– Det var helt fantastisk at se det store fremmøde. Hallen var fyldt med glade mennesker, og rigtig mange tidligere kormedlemmer var mødt op. Musikalsk var det en rigtig god oplevelse, men det største indtryk var de mange hilsner og taler. Rigtig mange mennesker fortalte, hvordan de havde fundet Gud gennem koret. Og det er jo fantastisk at høre.

Nyt kor i København

Efter sommerferien starter endnu et gospelkor i København. Det bliver et kor for alle! Der bliver ingen optagelsesprøve, og nodekendskab og korerfaring er ikke nødvendig.
– Koret kommer til at hedde The Gospel Choir og får til huse i Evangeliekirken på Worsaaes-vej, fortæller Hans Christian Jochimsen. Han bruger samme koncept som i Århus: Hver tirsdag synger to hold, og man kan vælge, om det er fra kl. 17 – 19 eller 19.30 – 21.30, der passer en bedst.

Gospel er indgang
til kristendommen

Er der ikke gospelkor nok i København?
– Nej. Jeg mener, at der er plads til mindst 50 kor mere. Der bor 1.5 millioner mennesker i København, og der er vel ca. 3000 af dem som synger gospel, smiler Hans Christian.
– Det giver naturligvis problemer, hvis alle kor prøver at få de samme 3000 til at synge i netop deres kor. Men idéen med mine gospelaktiviteter er at nå ud til nye mennesker. Jeg vil gerne bruge gospelkorene som en indgang til kristendommen. Gospelmusikken er et fantastisk redskab, og jeg forstår ikke, at der stadig er kirker, som ikke satser på dette område, slutter han.