Gud på efteruddannelse

Religionen er rykket ind i vores arbejdsliv og er central på efterudannelse.Gud er med på sidelinien på firmabetalte kurser, firmaskovturens Gospel-kor-indslag og måske virksomhedens nye præst. Cand.mag. i religionshistorie og erhvervsbogchef Joel Haviv har redigeret en ny bog med bidrag fra en lang række førende forskere. Den er fyldt med eksempler fra forskellige virksomheder og deres ledere på, hvordan de bruger religiøst inspirerede værdier for at udvikle sig selv og deres medarbejderne.
En Jesuiter-pater arrangerede ’Time-Out-leder-kursus’ for TDC og Novo Nordisk, hvor lederne gik til messe og vandrede i Frank af Assisis fodspor for at lære ’åndelighed, fred og balance’.
Udfordringen har også tidligere skrevet om virksomhedspræsterne, der er rykket ind i både Roskilde og Morsø Kommune.
Offentlige og private virksomheder i Danmark brugte ni milliarder kroner på efteruddannelse af medarbejdere. Mange går til religiøst- eller New Age-inspirerede kurser og foredrag, fordi religion er blevet en del af vores kultur på arbejdspladsen, skriver bogens forfattere.
Engelbrekt