Åndelig turisme
Kirke vil have fat i turisterne

Konference om turisme og spiritualitet. Turistbranchen er fyldt med forventning.Turister elsker pilgrimsvandringer, højskoleophold og retræter. Derfor vil kirkefolk i Syd- og Sønderjylland markedsføre ferien med fordybelse. De forbereder en konference om turisme og spiritualitet.Forhenværende rektor for Præstehøjskolen Niels Thomsen står i spidsen for initiativet. Han vil sørge for, at den spirituelle arv, som udtrykkes i kirkerummene, bliver formidlet til turisterne, skriver Kristeligt Dagblad.
Inspirationen kommer fra den tyske delstat Sachsen-Anhalt, hvor kirken og turistindustrien har opbygget et tæt samarbejde.
Også den danske turistindustri tager godt imod det sønderjyske initiativ.
Den danske klosterrute er ved at blive skabt fra Helsingør til Frederikshavn.
Både biskopperne i Ribe og Haderslev Stifter støtter initiativet.
Engelbrekt