Sogne ansætter præster for egne penge

Der er håb i øjnene hos de omkring 150 arbejdsløse teologer. Siden nytår er der oprettet, hvad der svarer til syv nye heltids præstestillinger for lokale sognemidler.I 2007 fik folkekirkens sogne mulighed for at ansætte præster for deres egne penge. Den mulighed har menighedsrådene opdaget.– Siden årsskiftet har Kirkeministeriet godkendt 15 ansættelser, som helt eller delvist er finansieret af lokale sognemidler. De svarer til syv nye heltids præstestillinger, fortæller afdelingsleder i Kirkeministeriet Steffen Brunés, og tilføjer at der er yderligere to ansøgninger under behandling.

Samarbejde på tværs

Kirkeminister Bertel Haarder (V) glæder sig over, at de nye muligheder bliver brugt.
– Det er gået endnu stærkere, end jeg havde troet. Det er meget glædeligt, og jeg tror, at det vil brede sig. Vi kommer til at se en masse samarbejde mellem sognene og inden for provstierne de kommende år, hvor man vil gå sammen om mange af de øvrige funktioner ud over præsteembedet og på den måde få mere kirke for pengene, siger Bertel Haarder til Ritzau.