Volontør skaffede 100.000 til kirketage

Missionærparret Ingrid og Jørgen Markussen er fulde af lovord over deres unge volontører.Længe havde de gået og tigget missionen om penge til at bygge nye kirker for, men der var lavvande i kassen.
Så dukkede Kristian Jerup fra Strandby op som volontør. (Det er ham, der sidder på taget med tommelen opad). Han kontaktede farmand Per hjemme i Strandby, og inden længe havde folk i Strandby skænket 100.000 kr., så der nu kan opføres fem nye kirker!
Og det er der faktisk brug for! Ingrid og Jørgen har nemlig oplevet en kanon-afslutning på deres ca. 20 år i Tanzania, fordelt på fire perioder.
De sidste tre år har Ingrid undervist ca. 500 nye kristne i troen. Efter deres besøg sammen med en lokal præst i nye landsbyer i Mwanza- området er der opstået en halv snes nye menigheder.
Det er nogle af disse menigheder, som nu får sig en ordentlig kirke med brændte mursten og bliktag.
I landsbyen Gininiga blev der pinsedag i år døbt 30 voksne og 13 børn. Volontørerne var med til at holde dåbsfadet og afgive deres kristne vidnesbyrd, og det var en stærk oplevelse for dem.
Allerede nu er der omkring 90 voksne foruden børn i menigheden i Gininiga.
Et af de nye steder manglede man en præst, og de nye kristne foreslog en ung begavet slægtning.
Det viste sig, at han ikke var kristen endnu, og hans far var meget imod – men da han først fik undervisning om troen, ville han også være kristen. Nu er menigheden udvidet fra 100 til ca. 300. Og hans far har skiftet mening. Nu er han stolt af præste-sønnen.

Ingrid og Jørgen Markussen

– De fleste nye kristne ved næsten ingenting om Gud og Jesus, så de skal oplæres helt fra bunden, fortæller Ingrid.
Hun og Jørgen har oplevet meget. Under et ophold i 1980’erne blev de overfaldet af røvere med maskinpistoler og knive. Jørgen nåede dog at advare familien, så de flygtede. Og selv om røverne tog vasketøjet, lod de et par bukser ligge. De vidste ikke, at en kuvert med indsamlede penge til et kirkebyggeri lå under bukserne.
Sidste år kørte parret ud over en bro og totalskadede bilen, men slap selv mirakuløst med livet i behold.
Lige nu er de hjemme, fordi Jørgen er blevet opereret i ryggen for spinalstenose. Det er allerede 2. gang. Han har nu fået besked på at holde sig væk fra Afrikas dårlige veje, så parret regner med at afslutte deres missionærtid ved nytårstid for at holde en møderejse i Danmark i foråret. De er udsendt for missionsselskabet BDM.
Henri.