Abort skaber problemer hos Kristendemokraterne

Tove Videbæk står fast på, at partiet
fortsat skal kunne foreslå loven om fri abort ændret. For et par uger siden signalerede Kristendemokraterne en ny kurs i abortpolitikken, da formand Bodil Kornbæk udtalte til pressen, at partiet opgiver sin ”firkantede abortmodstand”.
Disse udtalelser har fået 90 af de ca. 5.000 partimedlemmer til at udmelde sig.
Tove Videbæk holder imidlertid på, at partiet ikke har skiftet politik, eftersom abortmodstanden stadig står i principprogrammet. Partiets afdeling i Vestjylland vil have slået fast, at der ikke sker ændringer i den principielle modstand mod fri abort, og at man fortsat kan foreslå ændring af loven om fri abort, hvis partiet bliver valgt ind i folketinget ved næste valg.
Sker det ikke, vil Tove Videbæk, medlem af Region Midtjylland, opgive sit folketingskandidatur.
Bodil Kornbæk vil hverken trække sin udtalelse tilbage eller svare på, om hun bøjer sig for Tove Videbæks krav.
Striden afklares mandag (efter deadline), på et større møde mellem Tove Videbæk, hendes kredsledelse i Skjern-Ringkøbing samt partiformand Bodil Kornbæk og partiets forretningsudvalg.
Tabita