Nødhjælp støtter hjemløse fodboldhold fra Rusland

Mellem den 29. juli – 4. august er København vært for det femte verdensmesterskab for hjemløse i VM fodbold. Tre af holdene bliver sponsoreret af Folkekirkens Nødhjælp.I de tidligere sovjetrepublikker risikerer borgere, som enten har mistet bolig eller ikke er i besiddelse af de nødvendige dokumenter, at miste deres ret til uddannelse, offentlige ydelser, hjælp fra politiet og lægehjælp, og det gør således ikke kun folk hjemløse, men også lovløse.
De fleste af de hjemløse har oplevet udstødelse af familien, lokalsamfundet og har lidt mange nederlag. Derfor er alkoholproblemer og misbrug vokset.
Folkekirkens Nødhjælp støtter derfor organisationerne bag de deltagende fodboldhold fra tidligere sovjetrepublikker, med det mål at give problemet opmærksomhed, så de hjemløse kan få hjælp.
Deltagerne spiller med stort engagement, og for dem er fodbold ikke kun sport, det er et springbræt til at komme videre i livet. Folkekirkens Nødhjælp støtter følgende hold: De forsvarende verdensmestre fra Rusland, sidste års nummer to fra Kasakhstan og Kirgistan, som deltager for første gang.
Fodboldkampene finder sted på Israels plads og Rådhuspladsen i København.
Tabita