DR-kirkens venteliste vokser

I Danmarks Radios DR-Kirke er der så stor rift om pladserne, at tv-stationen har ventelister, som når langt ind i 2008.I de danske folkekirker er der normalt ikke rift om bænkerækkerne. Men det er der i DR-Kirken. Den bliver overrendt af ivrige danskere, som alle vil have en plads til gudstjenesterne. Derfor har DR-Kirken oprettet ventelister, som interesserede kan skrive sig på. Ventelisterne har haft stor succes, de er nemlig allerede fyldt op et godt stykke ind i 2008.
– Vi er meget privilegerede med, at interessen er så stor, og folk kommer rejsende til fra hele landet for at være med. Ofte er der også mange fra tv-præstens sogn, der har lyst til at følge, hvordan det går ham eller hende på tv, forklarer Janne Wibroe, som er tilrettelæggeren af DR-Kirken.
Siden 2006 har DR-Kirken forsynet tv-seerne med en ugentlig gudstjeneste. I 2007 optages gudstjenesterne i tre forskellige kirker på Århus-egnen i et tværkirkeligt sammenarbejde.
Tabita