Jesus-forestillinger bekymrer erhvervsliv

TYSKLAND – En folkeafstemning i den sydtyske by Ober-ammergau har netop afgjort, at byens berømte passionsspil fremover skal opføres om aftenen i stedet for om eftermiddagen. Aftenforestillingerne vil give instruktøren bedre muligheder for at udnytte scenelyset. Men beslutningen vækker bekymrede miner hos byens restauranter og butikker, der frygter at miste omsætning. Sidst, passionsspillet blev opført, var i 2000, og her nåede tilskuertallet op på 520.000, fordelt på 110 forestillinger.

Et gammelt løfte

I pest-året 1633 lovede beboerne i Oberammergau, at de ville opføre et passionsspil hvert tiende år, hvis Gud ville redde dem fra pesten. Og det løfte har de holdt lige siden, med ganske få undtagelser.
Oberammergau tæller til daglig godt 5000 indbyggere, og ca. halvdelen af indbyggerne medvirker i opførelsen. Næste gang, spillet opføres, er i 2010, og forberedelserne er i fuld gang. Askeonsdag i 2009 begynder én af de bemærkelsesværdige forberedelser for alle de medvirkende mænd. Fra den dag må de nemlig ikke klippe hverken hår eller skæg.
KP