Manden, der forudsagde jødernes udvandring fra Sovjet

Steve Lightle rejste i 80’erne rundt i Europa og sagde, at ligesom Gud havde udfriet jøderne fra Egypten, sådan ville han snart udfri dem fra Sovjet Unionen.I 1989 faldt muren i Berlin, og kort efter blev det muligt for jøderne at forlade landene bag ”jerntæppet”.
Steve Lightle’s bog ”Exodus II” blev en inspiration til oprettelsen af organisationer som Operation Exodus, en international kristen, tværkirkelig organisation, der har til formål at hjælpe jøderne med at vende hjem til Israel. Fra 1991 og til i dag har Operation Exodus hjulpet 120.000 jøder til Israel fra det tidligere Sovjet.
Nu besøger Steve Lightle Danmark igen, og hans budskab er denne gang: ”Hvorfor leder Gud det jødiske folk tilbage til Israel – og hvad betyder det for Danmark?”
Under Anden Verdenskrig hjalp danskerne jøderne med at flygte over sundet til Sverige, og vi blev glade for at se dem, da de kom hjem igen. I dag må vi erkende, at det eneste sted i verden, hvor det jødiske folk ikke behøver at frygte for antisemitisme er Israel, siger co-ordinator Birgit Klüwer fra organisationen Ebenezer – Operation Exodus.
Lightle besøger Bethesda i København, Århus Pinsekirke, Kilden i Ørum/Tjele, KC Herning og Hobro Pinsekirke.
Henri.