Menigheds- fakultetet fylder 40 år

Det er 40 år siden, at menighedsfakultetet startede op med et nyt tilbud om en teologisk uddannelse. Det bliver fejret med en jublilæumsfest lørdag den 15. september.

Nils Andersen

Menighedsfakultetet blev oprettet af en lille gruppe mennesker, der brændte for, at der skulle lyde en klar Kristusforkyndelse i vore kirker, fortæller landssekretær Nils Andersen. – Der har været masser af forhindringer i tidens løb, men et trofast bagland har ydet en enorm indsats. Medarbejdere har gennem høj faglighed vist, at Menighedsfakultetet har sin eksistensberettigelse, mens færdige kandidater – 280 i alt – har vist, at de har noget vigtigt at bidrage med i det kirkelige landskab.
Festligheden lørdag den 15. september starter med en festgudstjeneste kl. 13.30 i Christianskirken i Århus og fortsætter på Menighedsfakultetet frem til kl. 21. Her lægges ud med en paneldebat om fremtidens udfordringer. Om aftenen vil man kåre årets teolog. En præst fra Jerusalem vil holde en festprædikenen, og så vil der blive vist en billedkavalkade fra Menighedsfakultetets historie.
Schwartz