Projekt Fremtid og Håb – nu en selvstændig forening

Den 29. september holder hjælpeorganisationen Fremtid og Håb for første gang årsmøde og generalforsamling i Gårslev sognegård ved Fredericia.

Ole og Karin Weber

I januar 2007 blev projektet Fremtid og Håb til en selvstændig forening, hvor der nu arbejdes tæt sammen med Folkekirkens Nødhjælp. Formålet med Fremtid og Håb er at hjælpe forældreløse gadebørn i Sumbawanga, som ligger i det sydvestlige Tanzania i Afrika. Her etableres hjælpecentre og børnehjem i samarbejde med de lokale myndigheder. Oprindeligt startede projektet med, at ægteparret Ole og Karin Weber var i Tanzania. Her mødte de et afrikansk ægtepar, Asha og Joseph Kassaila, som havde taget 10-12 gadebørn til sig. Parrene indgik et samarbejde, og det udviklede sig til et børnehjem for 34 forældreløse gadebørn, hvor Joseph blev ansat som daglig leder. På årsmødet vil Joseph Kassaila fortælle om sit liv med gadebørnene.
Schwartz