Livsbekræftende kristendom

„Livet er en morgengave“ er det første af 22 læsestykker med betragtninger over livet og troen i pastor emeritus Poul Henning Fromsejers seneste bog på eget forlag. I dette læsestykke tager han udgangspunkt i polioepidemien i 1952 og Rosa Abrahamsen, der trods polio, stærkt handicappet, så lyst på livet og skrev nogle meget flotte og livsbekræftende digte.
I et andet læsestykke citerer han en avisoverskrift „Hvor var vi, da Gud blev fjernet fra vore skoler? Man påstod, at børnene skulle være åbne over for alle muligheder og selv tage stilling til de mange tilbud og muligheder og impulser, de måtte møde.“ Poul Fromsejer konkluderer i læsestykket, at vi skal være Guds egne, tilhøre ham.

Varme, nådefulde betragtninger

De 22 læsestykker tager alle udgangspunkt i noget, Poul Henning Fromsejer har læst, eller i mennesker, han har mødt. Og med udgangspunkt i det forkynder han livsbekræftende kristendom. Hans betragtninger er varme, nådefulde og fyldt med Guds kærlighed med et budskab til moderne mennesker.
Jeg har bl.a. hæftet mig ved stykket „Guds glade gøglere“ om gøglergudstjenesterne i Løgumkloster, som blev startet op i 1951 af pastor Anders Bork Hansen. I det ene læsestykke efter det andet føler man sig i godt selskab og får rettet fokus på centrale områder i kristenlivet og troen på Gud.
Bogen er bygget op på sammne måde som hans Når hjertet klædes i festdragt, som han udgav i 2005, men personligt blev jeg mere berørt af netop den bog.

Rigt illustreret af Adi Holzer
Livet er en morgengave er rigt illustreret af den østrigskfødte herboende kunstner Adi Holzer, som jeg for et års tid siden stiftede bekendtskab med ved en udstilling i Galleri Emmaus. På mig virker illustrationerne groteske og understøtter ikke på samme måde læsestykkerne, som Adolf Meisters gjorde i Når hjertet klædes i festdragt. Jeg må indrømme, at jeg ikke er den store tilhænger af Adi Holzers kunst, men smag og behag er jo forskelligt. Jeg er vidende om, at der er andre, der er begejstrede for hans kunstværker, men hos mig forstyrrede de oplevelsen af læsestykkerne, mens Adolf Meisters understøttede dem i Når hjertet klædes i festdragt.

Poul Henning Fromsejer: Livet er en morgengave
97 sider • 150 kr. (inkl. forsendelse)
Udgivet af Poul Henning Fromsejer, Roskilde