Scientology-kritik

Gennem nu snart mange år er Scientology kommet på visit i avis-overskrifterne (og sjældent for det positives skyld), og næsten lige så tit har Dialogcentret stået på spring for at kommentere.De seneste meldinger siger, at Scientology nu er i gang med en aggressiv hvervnings-kampagne – en udvikling, der bekymrer denne bogs forfatter, Thygesen Frederiksen. Kort fortalt mener han, at sekten handler om penge, og at folks uvidenhed er dens styrke.
Sidste år udgav forfatteren en hudflettende analyse af det såkaldte „da Vinci-mysterium“, og konfrontations-kursen er også sat i forhold til scientologerne.
Er emnet nyt for én, bliver man ganske godt orienteret om gruppens historie, organisation, lære og praksis. Men det afgjort mest interessante ved Thygesen Frederiksens pamflet er den udførlige kritik af Scientology, der optager henved halvdelen. Her berøres områder som forretnings-koncepter, psykologisk manipulation, menneskesyn, Scientology set som et totalitært samfund og dets forhold til kritik – intern som udefra kommende.
Bogens titel karakteriserer meget rammende opfattelsen af Scientology som en science fiction-baseret forretningskoncern.

Tom Thygesen Frederiksen:
Scientology
– En koncern af aliens
60 sider
80 kr.
Dialogcentret