Nyt angreb på intelligent design i EU-Parlamentet

EU: Et forslag om at forbyde kreationisme i EU’s læreanstalter blev i juni afvist i EU-Parlamentet. Nu fremsættes det igen.Tirsdag den 25. juni blev en meget omstridt rapport om intelligent design taget af bordet i EU-parlamentet. Rapporten fordømte skarpt naturvidenskabelig forskning på baggrund af troen på, at verden er blevet skabt.
Nu har modstandere af kreationismen genfremsat rapporten, hvor det blandt andet hævdes, at ”kreationisme kan udvikle sig til en trussel mod menneskerettighederne”.
I første omgang blev rapporten afvist efter pres fra den kristendemokratiske gruppe i EU-Parlamentet foruden en række østeuropæiske politikere, der sammenlignede rapportens udsagn med Sovjettiden.
Dengang var Tove Videbæk, der arbejder for en række kristne organisationer som EU-lobbyist, fremme med en advarsel om, at kristne værdier er under pres.
– Der er en bølge af sekulære strømninger, som arbejder på at få al religion ud af det offentlige rum i Europa. F.eks. er der et udvalgsmøde i EU-parlamentet, hvor man arbejder for et sekulært samfund med total adskillelse af religion og politik, sagde Tove Videbæk, der opfordrer kristne organisationer til at koordinere protesten.
-mibo