Juletid er også gavetid

De farvestrålende julekataloger er over os. Nu skal vi igen fristes til en forbrugerjul – hvor gaverne og maden kommer i højsædet. Julen er for mange blevet en afgud, og Jesus er blevet væk.Men julen er ikke kun gaver og mad. Julen er først og fremmest en mindefest, hvor vi mindes, at Jesus blev født til jorden som verdens frelser. Jesus er det centrale i julen. Det er ham, vi samles om.

Julen er også en familiefest. Dage, hvor vi hygger os i familien, tager os tid til hinanden – men lad os gøre det med Jesus som centrum.

Familiejulen indeholder også mad og gaver. Men skal vi ikke gå imod strømmen og skære ned på overdådigheden og i stedet betænke mennesker i u-landene, der går sultne i seng hver eneste dag?

Det betyder, at vi tænker mere småt, når vi tænker i gaver – og gaveideerne kan du hente i Udfordringen i denne uge. Her kan du finde julegaver med indhold: bøger, film og cd´er.

Du kan også gå tilbage i årets aviser og finde de mange boganmeldelser, der har været. Bøger er gode gaver – til børn, unge og voksne, og der er i årets løb kommet mange gode bøger, gaver med indhold, som mange vil glæde sig over at pakke ud juleaften og gå om bord i.

Men lad os huske, at Jesus er gaven over alle gaver, og at vi har brug for at bringe Jesus tilbage til julen. Lad ham ikke drukne i forbrugerræset.

Lad os gøre julen til jul igen ved at bringe Jesus tilbage til julen.